Gezonder eten met een leefstijlcoach

01 maart 2021 · door Mete

In Nederland heeft meer dan 50% van de volwassenen last van overgewicht. Niet alleen volwassenen, ook kinderen hebben overgewicht. Wanneer je te zwaar bent, loop je meer risico op het krijgen van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes en een te hoge bloeddruk. Wil je weten of je te zwaar bent? Bereken dan je BMI op de website van het Voedingscentrum. Zo zie je direct of je goed op gewicht bent. Overgewicht aanpakken is geen makkelijke klus. Een leefstijlcoach kan je helpen je gewicht weer op peil te krijgen.

Wat doet een leefstijlcoach voor jou?

Overgewicht ontstaat niet alleen door een verkeerd eetpatroon. Ook slecht slapen, stress en bijvoorbeeld te weinig bewegen spelen een rol. Een leefstijlcoach kijkt samen met jou naar het totale pakket aan oorzaken voor je overgewicht. Een lifestyle coaching traject is dus niet enkel gericht op voedingsadvies, maar op jouw hele levensstijl. Wanneer je elke oorzaak onder de loep neemt, ontstaat op termijn een complete lifestyle verandering. Met lifestyle coaching ontdek je jouw ongezonde patronen die je zelf wil veranderen.

Gezonder eten met een leefstijlcoach

Wil je afvallen? Dan denken je misschien al snel aan een dieet. Maar koolhydraten schrappen, detoxen of crash diëten werken lang niet voor iedereen. Onderzoekers toonden zelfs aan dat bijna iedereen na een dieet weer terugkomt op zijn oude gewicht. Bovendien wordt niemand vrolijk van een dieet. Het aanpakken van een meer gezonde levensstijl met een leefstijlcoach werkt wel. Kijk maar eens naar de voordelen:

  • Samen met je leefstijlcoach creëer je, permanent, nieuwe eetpatronen.
  • Je krijgt persoonlijke begeleiding op maat, wanneer het jou schikt.
  • Je krijgt kennis over gezonde voeding, zonder een dieet te volgen.
  • Door je gedragspatronen aan te pakken zit je beter in je vel.

Je leefstijlcoach kijkt stapje voor stapje wat voor jou het beste werkt. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor meer beweging? Heb je een hekel aan sporten? Dan is dansen of fietsen misschien een goed alternatief. Hoe ziet jouw dag er uit? Wat veroorzaakt jouw snack attacks en hoe leer je deze te voorkomen. Welke producten gebruik je nu vaak om te koken en waarmee kun je deze op een meer gezonde en gevarieerde manier vervangen?

Een lifestyle verandering helpt wel

Omdat lifestyle coaching specifiek is toegespitst op jouw ritme en persoon, zul je veel minder weerstand ervaren om bepaald gedrag te veranderen. Je bent namelijk niets verplicht. Eigenlijk maakt een lifestyle coach een plattegrond van jouw leven op dit moment. Hierbij geef je zelf aan welke doelen je wilt realiseren en je lifestyle coach geeft richtingaanwijzers mee. Dit werkt op lange termijn en zorgt voor meer rust en meer energie. Ben je benieuwd of een lifestyle coaching traject iets voor je is? Vind een lifestyle coach bij jou in de buurt en neem contact op!

Voeding