Hulp van een stresscoach ook iets voor jou?

30 april 2021 · door Mete

We hebben allemaal wel eens last van stress momenten. Bijvoorbeeld wanneer we haast maken om op tijd op ons werk te zijn, wanneer we schrikken of een deadline moeten halen. Stress is doodgewoon en helpt ons van nature te beschermen tegen gevaar. Ervaar je stress? Dan ga je zweten, je hart klopt sneller en je spijsvertering gaat omlaag. Je lichaam maakt zich klaar om tot actie over te gaan en maakt adrenaline aan. Kortom, klaar om te sprinten. Wanneer je constante druk en spanning ervaart, spreek je over langdurige stress. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld een scheiding of financiële problemen. Volgens het RIVM, ondervinden in Nederland zelfs 60 % van de werknemers langdurige werkstress. Langdurige stress is slecht voor je lichaam en je geest. Je slaapt slecht, krijgt een verstoorde vethuishouding, wordt prikkelbaar en bent constant doodmoe. Tijd voor een stresscoach.

Wat kan een stresscoach voor jou doen?

Het klinkt misschien een beetje gek, een coach voor stress. Toch is de strijd tegen stress voor 1 op de 100 mannen en 2 op de 100 vrouwen dagelijkse kost. Stress relief coaching is noodzakelijk om overspannenheid aan te pakken en voorkomt een burn-out. Een stresscoach kijkt samen met jou naar de oorzaken die bij jou stress activeren. Zo leer je stressmomenten herkennen en kun je hier al op inspelen voordat je letterlijk ziek wordt van stress. Met hulp van een stress management krijg je weer een gezonde balans in je leven.

Het stappenplan van een stresscoach

Elke stresscoach heeft natuurlijk zijn eigen plan van aanpak. Maar het reduceren van chronische stress is gebaseerd op een aantal vaste pijlers. We zetten ze hier op een rij:

  1. Samen met je stress coach zoek je de bron van je stress.
  2. Je zet een actieplan op om de impact van de stress veroorzaker te verminderen.
  3. Leer technieken om beter bestand te zijn tegen bronnen van stress.
  4. Ga op zoek naar wat jou blij en gelukkig maakt.

Je stress coach kan gebruiken maken van technieken als ademhalingsoefeningen, time management, assertiviteitstraining en meer, met als doel weer grip op je leven te krijgen.

Wat zijn de voordelen van een stresscoach?

De meeste mensen die hulp inschakelen van een stresscoach zijn vastgelopen. Een plan van aanpak opstellen met een professional op het gebied van stress coaching biedt veel voordelen:

  • Krijg opnieuw controle over je leven.
  • Herken stress veroorzakers.
  • Word effectiever op je werk
  • Krijg weer energie.
  • Ervaar minder werkdruk.
  • Slaap beter en voel je uitgerust.
  • Weet beter wat je wel en niet wil.
  • Relativeer beter.
  • Krijg een betere balans tussen werk en privé.

Wil je weten wat een stresscoach voor jou kan betekenen? Vind een leefstijl coach bij jou in de buurt stel gerust je vragen. Er staan genoeg stress coaches klaar in de buurt om jou weer lekker in je vel te laten zitten.

Stress